Oldal kiválasztása

Biztosan sokan hallottatok már erről a játékról és lehet találkoztatok is vele már a Játékok Éjszakáján. Aki nem ismerni annak itt egy rövid ismertető: A sörpingpong (Beerpong, Sörpong, Bejrut) egy Amerikából induló, közkedvelt játék, amely hazánkban is egyre népszerűbb. A sörpingpongot két csapat játssza, csapatonként 2 taggal és 20 db pohárral. A csapatok célja, hogy az ellenfél poharaiba juttassuk a labdát. A poharak háromszög alakban vannak felállítva egymással szemben.

A játék szabályai röviden:

– A játék egyenes kieséses szakaszban fog történni.

– 2 fős csapatok játszanak egymás ellen.

– Egy mérkőzés időtartama 15 perc, abban az esetben, ha nem fogynának el a poharak a kiszabott időn belül, akkor automatikusan az a csapat nyer, akinek több pohara maradt.

– Kifújás: A dobott labda nem esik, bele pohárba csak pörög rajta vagy benne akkor ki lehet fújni. Abban esetben ha a labda hozzá ér sörhabjához a fújás érvénytelen.

– Egy mérkőzésen belül minden csapat két pohárrendezést kérhet.

– A dobás csak akkor érvényes, ha a dobó játékos lába az erre kijelölt vonal mögött található. Ha ez nem történik meg, a dobás érvénytelen.

– Pattintott labda esetében a találat kettőt ér, vagyis az adott poháron kívül egy tetszőleges másikat is el kell vennie a védekező csapatnak ebben az esetben nincs lehetőség revansra.

– Revans: ha az egyik csapat találatot ér el, ilyenkor az a játékos, akinek a poharát eltalálták revansot kérhet. Az a játékos, aki a revansot kérte és eltalálja, az ellenfele poharát abban az esetben az ellenfélnek két pohár sört kell meginnia.

Nevezéssel kapcsolatos infó:

Nevezés előzetesen e-mailben történik: herczeggabor93@gmail.com címen. Abban az esetben, ha nem lesz meg a 16 előnevezett csapat még a helyszínen is lehet jelentkezni. Nevezési díj csapatonként 5 €. A nevezési díjat a helyszínen kell kifizetni. A győztes csapatok oklevelet és érmet kapnak.

22:00-ig lehet befizetni a díjat. A játék 22:15-22:30 között fog indulni.

A csapatokat kérem hogy időben legyenek, ott különben kiesnek.