Oldal kiválasztása

Selye János Egyetem

Tudományos Diákköri Konferencia

2016

A TDK – Tudományos Diákköri Konferencia (=ŠVOČ – Študentská Vedecká Odborová Činnosť) immár hagyományosan szerves része a Selye János Egyetem hallgatói tudományos életének. Évről évre, negyven – ötven egyetemi hallgató részvételével, öt-nyolc szekció munkájában valósul meg az intézményi TDK, összehangoltan a HÖK tevékenységével minden évben a Komáromi Egyetemi Napok szerdai napján. A tudományos diákköri munka célja, hogy a hallgatókat a kreatív tudományos vagy szakmai munkára sarkallja, növelje motivációjukat a tanulmányi szakjukon belüli több ismeretszerzésre és nagyobb elmélyülésre, segítse a tehetségük fejlődését, és további fórumot teremtsen tudományos eredményeik prezentálására.

Az idei év TDK-ján várhatóan 6 szekció tevékenysége során 48 versenyző munkájával ismerkedhetünk meg. Erről bővebben: http://tdk.selyeuni.sk/szekciok/

A SJE TDK minden szekciójának legjobbjai ösztöndíjban részesülnek, melynek összege intézményünkön országos viszonylatban is kimagasló, továbbá a nyertesek és dobogósok mellett a leglenyűgözőbb, de helyezést nem nyert pályamunkák is lehetőséget kapnak a minden év őszén megrendezésre kerülő FTDK – Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencián való szereplésre. Ennek 2016 őszén ismét a Selye János Egyetem ad otthont, a szervezésben a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karával, a Diákhálózattal és a SJE HÖK-kel karöltve. Az FTDK-ról a legjobb és legfelkészültebb hallgatóink tovább jutnak a két évente megrendezett OTDK – Országos Tudományos Diákköri Konferencia (HU) előadói és versenyzői közé, ahonnan egyetemünknek elismerést szerezve további értékes díjakkal gazdagodva térhetnek haza.